Založ si blog

Politická analýza – potenciálny príchod utečencov do Žiliny

Nekontrolovateľná migrácia spôsobila rozdelenie Európy na viaceré protipóly. Na jednej strane európske štáty súhlasia s prerozdelením utečencov, na tej druhej nie. Horúca téma posledných mesiacov zmobilizovala spoločnosť do takých výšin, že sa prípadne prerozdelenie utečencov nerozoberá len v rámci štátnych celkov, ale dokonca sa to dotýka aj ich menších územných jednotiek.

Ako je na prípadný príchod utečencov pripravené piate najväčšie mesto na Slovensku Žilina a jej príslušné časti?

V prvom rade treba spomenúť, že v Žiline sa pred štyrmi mesiacmi odohral protest proti  islamizácii, príchodu imigrantov a politike Európskej únie na územie Slovenskej republiky. Samotný protest sa zaobišiel bez väčších výtržnosti. Môžeme si všimnúť, že aj tento protest proklamoval názory občanov Žiliny. Súčasný primátor Igor Choma sa k tejto problematike vyjadril tak, že všetky mestá a obce majú dosť svojich problémov,  nevyriešených otázok a je nesprávne toto bremeno hodiť na obyvateľov miest a obcí. S týmto vyjadrením plne korešponduje aj môj subjektívny názor. Politika Európskej únie by mala nájsť iný spôsob, ako ustáliť situáciu ohľadom utečencov. Občania nesúhlasia s príchodom utečencov najmä z hľadiska zvýšenia kriminality, rozdielnosti náboženského vyznania a celkového asimilovania sa. Je pochopiteľný strach z nových vecí a to, že ľudia majú veľké obavy, ale je dôležité podotknúť aj to, že ľudia by v sebe nemali cítiť nenávisť, lebo nenávisť produkuje len bolesť a ďalšie negatívne veci. Čo sa týka potenciálneho ubytovania, tak miesto pobytu by sa dalo nájsť, ale ťažko prognózovať názory občanov a ich správanie k utečencom.

Prvým krokom, ktorý by mali kompetentné orgány riešiť, je to, aby sa pokúsili zlepšiť situáciu tým krajinám, odkiaľ imigranti utekajú a nie riešiť tento problém kvótami. Tento problém sa nevyrieši sám a bohužiaľ, už zašiel do všetkých aspektov našej spoločnosti a spôsobil jej rozkol. Je vidieť, že vďaka kvótam zomrelo viacero utečencov v neľudských podmienkach a ak nedôjde k promptnému riešeniu, tak sa tieto čísla budú len zvyšovať a situácia len zhoršovať.

Ach, tá pravica. ..

08.02.2019

Prezidentské voľby Slovenskej republiky v roku 2019 sa nezadržateľne blížia a my môžeme v týchto dňoch sledovať diskusie viacerých kandidátov. Zatiaľ sa diskusií zúčastnili kandidáti, ako je Mistrík, Harabin, Čaputová a Šefčovič. Do najbližších dní sú naplánované aj diskusie ostatných kandidátov. Prvé štyri spomenuté mená sú však pravdepodobne [...]

Verejná mienka je silný fenomén

08.02.2019

Verejná mienka je silným fenoménom, ktorý v posledných rokoch naberá na sile. Z bežnej definície vieme, že verejná mienka je istým súborom, obsahujúcim verejné názory členov rôznych spoločenských skupín, spravidla o verejných záležitostiach. V našom bežnom spoločenskom živote sa môžeme stretávať s rôznymi názormi na rôzne témy. Táto špecifická pestrosť [...]

Politická analýza – Robert Kaliňák a jeho politická budúcnosť

18.06.2016

Najhorúcejšou otázkou slovenskej politickej scény je určite odvolávanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý figuruje v kauze Bašternák. V tejto kauze sa hovorí o tom, že Kaliňák a Počiatek mali dostávať peniaze od spoločnosti B.A. Haus. Celá táto firma a jej členovia sú podozriví z daňových podvodov a rôznych iných finančných machinácií. Robert [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lukáš Kynier

Blog venovaný všetkým všeobecným problémom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 9112x
Priemerná čítanosť článkov: 2278x

Autor blogu